Genomineerd voor de Learning Innovator Award 2019

227 Learning – hét bureau in Executive Search, Recruitment en Interim opdrachten voor L&D en learning professionals – is elk jaar op zoek naar de meest innovatieve Learning professional. Iemand die werkelijk het verschil heeft gemaakt in het opzetten, uitvoeren of organiseren van Learning, voor publiek, binnen een bedrijf of binnen een instelling. In 2019 werd Bas Oonk genomineerd voor de ontwikkeling en realisatie van de Inwerkpakketten op de RWE Eemshavencentrale.  

Met zijn team van USG Engineering Academy bedacht Bas een leerconcept voor energiebedrijf RWE om de werktuigkundigen in de centrale op te leiden. Het concept bestaat uit een e-course en een magazine met augmented reality-functionaliteit. De e-course geeft een theoretisch kader en achtergrondinformatie, het magazine en de augmented reality-toepassingen geven de professional de mogelijkheid de kennis on-the-job te leren.

Volgens de jury bewijst het concept zich als uitstekende oplossing om zowel een stuk theoretische kennis als echte praktijkervaring aan te leren. “Het leerconcept levert een innovatieve en motiverende vorm van leren in een industrie die zwaar leunt op traditionele opleidingsmethoden. Behalve het succesvol overbrengen van de kennis, het verlagen van faalkosten in de organisatie en het sneller opleidingen van personeel bracht het concept een verandering in de bedrijfscultuur bij RWE. Hoger management, teamleiders en de professionals zelf zijn fundamenteel anders tegen leren aan gaan kijken.”

Sanne de Kemp, Business director bij 227 Learning interviewde Bas over dit innovatieve project. Het artikel lees je hier.

Beeld © JoniIsraeli.com

Meer weten over de RWE Inwerkpakketten? Hier lees je alles over het project.