Subsidie MKB!Idee voor ontwikkeling Masterclass Smart Maintenance

Subsidie MKB!Idee voor ontwikkeling Masterclass Smart Maintenance

Op 2 december 2019 ontvingen Techport, De Learning Engineer, GWOC, Microtechniek Goep en Facta Aandrijftechniek een cheque ter waarde van € 135.000 voor hun project ‘Masterclass Smart Maintenance Techport’. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat gaf het startschot voor 47 nieuwe MKB!-projecten.

MKB!dee is een subsidieregeling van de overheid die ondernemers uitdaagt om slimme oplossingen te bedenken die bijdragen aan ‘een leven lang leren’. MKB!dee helpt ondernemers op die manier om te investeren in scholing en ontwikkeling van personeel. 

Over de Masterclass Smart Maintenance

De maakindustrie wil efficiënter produceren door gebruik te maken van data uit installatie. Veel producenten onderzoeken de mogelijkheden van voorspelbaar (slim) onderhoud van installaties op basis van deze data. De collectie en analyse van data wordt vaak gezien als advanced en voorbestemd voor (hbo+) engineers en analisten. Maar juist de adoptie bij onderhoudsmonteurs op niveau mbo 3 en 4 is bepalend voor de inbedding en het succes van voorspellend onderhoud in de fabrieken. Met de Masterclass Smart Maintenance wordt deze doelgroep getraind in de verschillende facetten van voorspellend onderhoud of de weg ernaartoe.

Bedrijfsspecifiek

De subsidie zal onder andere worden ingezet voor het ontwikkelen van de bedrijfsspecifieke onderdelen van de masterclass. Op die manier kunnen de bedrijven bestaande medewerkers bijscholen of zij-instromers opleiden. Daarnaast zal de financiële bijdrage gebruikt worden voor de ontwikkeling en implementatie van een ‘train de trainer-programma’ voor de docenten.

Lees ook: Techport wint MKB!dee voor opleiding onderhoudsmonteur van de toekomst

Meer weten over de Masterclass Smart Maintenance? Hier lees je alles over het project: